Padlizsános szendvicskrém
Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, só, bors
A padlizsánokat megmossuk és hámozatlanul tepsibe rakva megsütjük. Ha kihűltek, lehúzzuk a héjukat és összekeverjük az előzőleg felaprózott és olajon megpirított fokhagymával, sóval és borssal. Ízlés szerint más fűszerekkel is ízesíthetjük. Ha könnyíteni akarunk a tömény krémen, vagy túl sok fokhagymát raktunk bele, adjunk hozá pár kanál tejfölt. Pirítósra kenve finom vacsora.
Tipp: A padlizsánkrém mélyhűtőben (természetesen csak tejföl nélkül) hónapokig eláll. Ügyeljünk rá, hogy jól záró edényben rakjuk el. Tavasszal, amikor felmegy a padlizsán ára, vagy ha hirtelen váratlan vendégek toppannak be, pillanatok alatt finom csemege készíthető belőle. Melegszendvicshez is felhasználható, leveles tésztába is tölthető, akár más zöldségekkel kombinálva is.
|