Sörtésztában sült finomságok
Hozzávalók: olyan zöldség, amilyet általában rántani szoktunk (gomba, tök, karfiol, patiszon, padlizsán, brokkoli, stb.), olaj a sütéshez, 50 deka zöldséghez számítva 1 tojás, 10 dkg liszt, egy üveg sör (aminek jó részét megihatjuk, mert a recepthez csak kevés kell :))
A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben habverővel keverjük össze a tojást, a lisztet és annyi sört, hogy igen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután a zöldségeket csak megmártjuk benne és forró olajban kisütjük. Ezzel gyakorlatilag megspóroljuk a 3 tányérral való pepecselést, rumlit és a ragacsos kezeket, amik a rántott dolgok velejárói. Körítésnek azt adjuk, amit a rántott zöldségekhez; rizst/krumplit, tartármártást, a tökhöz kapros majonézt.
Tipp: Bundás almát is készíthetünk a fenti módon; fahéjas vaníliapudinggal tálalva ünnepi csemege. |